Liedboek 2013 driestemmig

front abdijkerkEen aanvang is gemaakt met het aanbieden van driestemmige liedzettingen voor het Liedboek 2013. Er zijn vierplekken in ons land waar óf de beperktheid van het ter beschikking staande instrument óf het gemis aan speelervaring  een obstakel kunnen vormen bij het begeleiden van de gemeentezang. In zo'n geval kan een niet te ingewikkelde driestemmige koraalzetting uitkomst bieden. We meenden er verstandig aan te doen om iedere zetting ook een korte intonatie mee te geven welke de zangers aangeeft om welke melodie het gaat.

Als voorbeeld voor deze driLiedboek bruine boekestemmigheid stond ons het begeleidingsboek voor ogen (het 'bruine' boek) dat onder redactie van de Commissie voor de Kerkmuziek in 1976 werd uitgegeven bij het Liedboek van 1973.

 

We bieden regelmatig aanvullingen aan op dit type zetting. Voor de keuze richten wij ons in grote lijnen op de Liedsuggesties  bij het Gemeenschappelijk Leesrooster zoals die door Pieter Endedijk worden gepubliceerd op Kerklied.net. De zettingen kunnen ook worden gespeeld op de piano of op orgel zonder pedaal.