KlavarScript

klavarskriboVoor het omzetten van de liedboekzettingen vanuit het traditionele notenschrift naar Klavarskribo maken we gebruik van KlavarScript, een goed werkende Windows toepassing welke is ontwikkeld door Marco van der Kolk uit Zoetermeer.

Dit  programma biedt de mogelijkheid om het universele notenschrift te 'vertalen' naar een bestand dat weergave van de muziek in Klavarskribo oplevert. 

Zelf geen klavarspeler zijnde hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de ervaring van enkele klavarorganisten die ons het één en ander bijbrachten over dit notenschrift. De praktijk leert dat de software niet alles één op één overzet hetgeen enig 'polijsten' noodzakelijk maakt. Dus zijn de meer dan vijfhonderd aangeboden klavarzettingen thans nog in ruwe vorm maar wordt aan cosmetische verbetering gewerkt. Ook tenorzettingen maken we beter leesbaar. Hierbij worden we buitengewoon terzijde gestaan door klavarorganist Jan de Graaf uit Meppel, die een groot expert is op het gebied van Klavarscript. 

under construction Zolang we met de aanpassingen bezig zijn (en natuurlijk gaat daar enige tijd mee heen) wordt van klavarspelers enige coulance gevraagd. Deftig gezegd: de klavarzettingen zijn nog under construction!