Jan de Graaf

 foto jan de graafHet is te danken aan de vaardige hand van Jan de Graaf uit Meppel, zelf klavarorganist, dat vrijwel alle vierstemmige zettingen van de Liedboeken 2013 en 1973 als professionele klavarversie gedownload kunnen worden. Jan is volkomen thuis in de daarvoor bestaande software en heeft ruime ervaring in het tot in de kleinste details verzorgen van klavarskribo muziek.

klavarscriptWeergave in Klavarskribo is mogelijk dankzij software met de naam KlavarScript dat kans ziet het traditionele notenschrift om te zetten in Klavarskribo. Het werd ontwikkeld door Marco van der Kolk uit Zoetermeer. Om een zetting echter geheel volgens de regels op papier te krijgen is een kundig iemand nodig die de onvolkomenheden eruit licht en de opmaak verbetert. Wij zijn blij dat Jan de Graaf dit karwei voor ons klaart. Met veel geduld heeft hij aan de complete omzetting van het aanbod uit beide liedboeken gewerkt. Op dit moment werkt hij aan de laatste toevoegingen die gemaakt zijn.

Er zijn inmiddels al meer dan 1500 klavarzettingen voor deze site door hem geleverd. Klavarspelers zijn hem voor dit immense werk veel dank verschuldigd!